Az ország bármely pontjára, 30.000 Ft felett INGYENES szállítással, munkanapokon 15:00-ig beérkező megrendelés esetén, maximum 20 kg-os csomag súlyhatárig, akár AZNAPI csomagfeladással!

Kérdése van? Hívjon minket! +36303962427

Blog

Mérgező szobanövények

Finibus Bonorum
2021.12.19 10:20
Mérgező szobanövények

Szobanövényeink a lakásunk díszei és tisztítják otthonunk levegőjét is. Azonban vannak olyan növények, melyek gyermekünk szájába kerülve mérgezést okoznak. Ha ilyen növényt nevelgetünk otthonunkban, legyünk nagyon elővigyázatosak, mert a kisgyerekek szeretnek mindent a szájukba gyömöszölni és megrágcsálni, ők így fedezik fel a körülöttük lévő világot. Többségüket csodaszép virágai miatt kedveljük, és a gyerekek kíváncsiságát is pont ezek a színes virágok keltik fel leginkább. Érdemes a mérgező szobanövényeket száműzni a lakásból, amíg a gyermek meg nem érti, hogy ezek nem ehető növények. A lényeg, hogy olyan lakásba vigyük, ahol nem szokott a gyermek tartózkodni – tehát a nagyszülőkhöz lehetőleg ne!

 
BUZOGÁNYVIRÁG

Számos változata ismert, mind méreteit, mind pedig leveleinek színét, mintázatát tekintve. A növény minden része mérgező kalcium-oxalátot, oxálsavat, valamint cyanogén-glükozidot tartalmaz. A virág vagy a levél elrágásának kellemetlen következményei hamarosan jelentkeznek: a szájban, torokban égő, maró érzés lép fel. A megduzzadt nyálkahártyák miatt nyelési nehézség és beszédképtelenség is jelentkezhet.

 
CIKLÁMEN

Virága és zöld szára enyhén mérgező, hányást, hasmenést, gyomorfájást okoz, föld alatti gumója viszont erősen mérgező! Egy-két gumó elfogyasztása hányást, gyomorfájást, hasmenést, valamint általános rosszullétet eredményez. Jóval súlyosabbak a tünetei kettőnél több gyökér bekebelezésének: heveny gyomor és bélrendszeri panaszok (erős hányás, hasmenés), szédülés, görcsök, fokozott izzadás, de előfordulhat légzési nehézség és átmeneti bénulás is.

Folytatjuk!